Echipa de hochei Skoda, incadrata la categoria de varsta U6, isi face cunoscute performantele sportive la competitiile amicale din Slovacia

Echipa de hochei Skoda, incadrata la categoria de varsta U6, participa in perioada 5-12 noiembrie la o serie de competitii amicale programate in Slovacia. Turneul este organizat pentru a incuraja eforturile si performantele celor mici in sportul pe gheata, fiind sustinut de Fundatia Tiriac cu sprijinul sponsorului Skoda.

Delegatia Fundatiei Tiriac este formata din 15 hocheisti dornici sa joace cu alte echipe din tara gazda si sa demonstreze aptitudinile sportive pe care le-au dobandit in urma antrenamentelor sustinute la Patinoarul Tiriac-Telekom Arena. Membrii echipe Skoda au inceput prin a lua parte la cursurile de initiere in patinaj, iar ulterior au fost incurajati sa practice hocheiul. In prezent copiii se antreneaza gratuit, de cinci ori pe saptamana, avand la dispozitie echipamente omologate si adaptate nevoilor specifice varstei pe care o au.

“Dupa experienta echipelor de hochei incadrate la categoriile de varsta U8 si U10, iata ca si cei mai mici hocheisti, care sunt sustinuti de Skoda, vor participa la competitiile din afara tarii. Ne bucuram ca vor trai o astfel de experienta pe care o pot cataloga ca pe o etapa necesara si formatoare. Sunt sigur ca turneul ii va ajuta pe copii nu doar sa aplice tehnicile invatate, dar si sa invete unele noi, a declarat Eduard Pana, directorul sportiv al Patinoarului Tiriac-Telekom Arena.

Competitiile din cadrul turneului amical sunt programate in urmatoarele localitati: Prievidza, Piestany, Brezno si Ziar nad Hronom.