Fundația Ion Țiriac este o organizație non-profit, apolitică și non-guvernamentală, care s-a născut la inițiativa și din dorința domnului Ion Țiriac de a contribui la dezvoltarea sportului și încurajarea practicării acestuia în rândul copiilor și tinerilor din România. Activitățile fundației susțin, de asemenea, societatea în ansamblul său, oferind suport persoanelor aflate în situații dificile de viață.

Misiune

Fundația Ion Țiriac își propune să promoveze importanța practicării sportului în rândul copiilor și tinerilor, pentru un corp și o minte sănătoase, prin crearea condițiilor favorabile, în ceea ce privește atât baza materială, cât și schimbarea percepțiilor și mentalităților la nivelul întregii societăți. Ajutăm România să crească, prin contribuția la devenirea personală a tinerilor, cei care au puterea de a crea un viitor mai bun, prin acțiuni bazate pe valori și principii de viață sănătoase.

Viziune

Credem într-o societate modernă care prețuiește individul și îi creează acestuia toate condițiile necesare pentru o dezvoltare armonioasă, atât mentală, cât și fizică. Ne propunem să oferim tuturor copiilor și tinerilor din România acces la facilități sportive moderne, pentru ca aceștia să aibă oportunitatea de a experimenta, și într-un final alege, disciplina sportivă care li se potrivește. Ne definim și evaluăm fiecare acțiune în spiritul evoluției.

Fair−Play

Egalitate de șanse

Spirit de echipă

Perseverență

Fair−Play

Spirit de echipă

Egalitate de șanse

Perseverență

Practicarea sportului este unul dintre elementele esențiale pentru o dezvoltare personală armonioasă, în special în ceea ce îi privește pe copii și pe tineri. Sportul implică devotament, ambiție și perseverență, calități care, regăsite la nivelul fiecărui individ, susțin o societate sănătoasă. Iar România are nevoie de acest lucru.

Ion Țiriac

Ion Țiriac este un reputat sportiv și om de afaceri român, care s-a remarcat inițial ca jucător de hochei profesionist, ulterior devenind campion mondial la tenis. După ce și-a încheiat cariera sportivă, a activat ca antrenor, manager, consultant și organizator de turnee de tenis. A colaborat cu nume importante ale tenisului mondial, precum: Guillermo Vilas, Henri Leconte, Virginia Ruzici, Gianni Ocleppo, Boris Becker, Goran Ivanišević sau Marat Safin.

Este unul dintre cei mai importanți promotori ai sportului românesc atât în România, cât şi peste hotare, astfel că înființarea Fundației Ion Țiriac reprezintă un demers natural, prin care să poată fi puse în aplicare inițiativele acestuia de a încuraja educația sportivă și practicarea sportului în rândul copiilor și tinerilor.